AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Argintul

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Argintul face parte din grupa metalelor nobile, datorita faptului ca nu se oxideaza in aer si ca rezista cu succes la actiunea majoritatii substantelor chimice. Este unul dintre cele mai vechi metale pretioase, ce a fost utilizat ca monedade schimb din vremurile stravechi.

Caracteristicile fundamentale ale luminozitatii, culorii si, probabil, consistenta moale a argintului au fost recunoscute in antichitate si folosite pentru crearea obiectelor decorative care erau adesea legate de religie – referindu-ne la vechea civilizatie egipteana. Argintul a fost foarte rar si, prin urmare, numit aur alb. Argintul a fost numit si metalul lunar – rece si luminos, ca si reflectia lunii asupra apei. Ca metal rar si pretios argintul a fost folosit la fabricarea monedelor din argint. Raportul de concentratie care asigura banilor duritatea cea mai buna si care permitea stantarea siglelor, a emblemelor si simbolurilor de stat era de 90% pentru argint si 10% pentru cupru. Datorita proprietatilor sale de a straluci cand este bine lustruit, a fost folosit pentru a face obiecte ornamentale pentru a decora ambientul celor bogati si prosperi. In cele din urma argintul a fost folosit pentru fabricarea obiectelor de uz zilnic cum ar fi (serviciu de ceai, cafea, tavi si tacamuri in general). Intotdeauna a pastrat inclinatia de a fi considerat un simbol al trairii confortabile, daca nu chiar de bogatie.

De-a lungul secolelor meseriasi iscusiti lucreaza cu argint, iar de-a lungul anilor expresia creativa a bijutierilor a furnizat muzeelor creatii de mare valoare. In prezent calitatea costa mult de aceea tot mai multi meseriasi in argint fac tot posibilul ca obiectele create sa fie apropae de perfectiune, pentru a le oferi la un pret cat mai mare.

Astazi este un element important, folosit in tehnica fotografica, electronica, medicina si in fabricarea bijuteriilor din argint.

argint bijuterii egipt

Pandantiv Faraon Egiptean din argint

Destul de rare in mormintele faraonilor, obiecte din argint au fost descoperite in mormintele caldeene (mileniul IV I.Hr.). Foarte indragit in Antichitate de persani, argintul a fost extras si de greci, spanioli, fenicieni, cartaginezi si romani. Apei de argint i se atribuiau mari puteri tamaduitoare; mai tarziu s-au descoperit proprietatile sale bactericide.

Efecte tamaduitoare ale apei cu argint: Se spune ca incetineste imbatranirea, calmeaza emotiile, inlatura starile depresive.

argint bijuterii egipt

Pandantiv caseta din argint

In SUA si Canada au fost descoperite numeroase depozite de argint, in Arizona (blocuri de pana la 1,35 t), Nevada, Michigan, Alaska, Ontario, Columbia Britanica si Teritoriile de Nord-Vest (zona Lacului Great Bear). Mexicul este un important producator inca din sec. al XVI-lea, cu depozite renumite in Guanajuato, El Oro si Batopilas. Alte zacaminte importante de argint se afla in Australia, Japonia, Rusia (Muntii Altai) si Kazahstan.

Inainte de descoperirea Americii, depozitele din argint din Europa erau foarte importante. Localitatile celebre sunt Schneeberg (sarme de argint de pana la 40 cm) din Germania, Kongsberg (blocuri de argint de pana la 100 kg) in Norvegia etc. Este extras din Chile, Bolivia, Peru, Suedia si Franta.

argint bijuterii egipt

Simbol celtic din argint

Prelucrarea: Argintul este utilizat in bijuterii, obiecte decorative, mici obiecte utilitare, placare cu argint, adesea aliat cu cupru si aur. Pentru confectionarea bijuteriilor din argint se folosesc fie aliajele acestui metal cu cupru si aur, fie metalul pur.

Argintul ca metal pretios se preteaza pentru toate genurile de bijuterii, ce se disting dupa moda si tehnica de lucru, unele sunt policrome cu un efect stralucitor si cu forme armonioase. De asemenea, se folosesc diferite pietre pretioase sau semipretioase pentru a obtine bijuterii unice ce reprezinta stilul, elaganta si rafinamentul. Bijuterii din argint au fost apreciate inca din antichitate, iar de atunci acest domeniu s-a dezvoltat, cunoscand o continua schimbare si diferite trenduri.

bijuterii argint

pandantiv din argint 925 model copac

Precautii: Feriti argintul de abraziune si umiditate. Curatati cu polish special pentru bijuterii.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord