Silverzone.ro

»

Blog

»

Pietre pretioase si semipretioase

»

Bijuterii cu piatra semipretioasa jad

Bijuterii cu piatra semipretioasa jad

De mii de ani, rocile si mineralele microcristaline au fost utilizate pentru podoabe. Una din cele mai cunoscute roci microcristaline este jadul, folosit atat pentru a fi sculptat cat si pentru bijuterii.

Cuceritorii spanioli ai Mexicului credeau ca pietrele verzi ale indienilor pot vindeca bolile de rinichi. Le-au numit pietre pentru rinichi sau „piedra de hyada” si de aici a derivat numele jadului. In Europa, acest nume s-a dat materialului de aceeasi culoare si duritate, importat insa din China. Timp de mii de ani, jadul a fost considerat un simbol al dragostei si virutii fiind pretuit mai mult ca aurul.
Conform mitului, jadul s-a nascut in timpul unei furtuni motiv pentru care fiecare casa are in fundatia ei o piatra de jad pentru a calauzi ca un far in timpul unei furtuni.
Conform altui mit, piatra de jad s-a cristalizat din lumina Lunii ce rasarea in spatele muntiilor sfinti. Era piatra regala si se credea ca este materializarea principiilor cosmice si ca poseda cele cinci virtuti ale filosofiei chineze: compasiune, modestie, curaj, justitie si intelepciune, insa si binevointa, stiinta, virtute, puritate, rezistenta, inventivitate si moralitate.

O veche legenda din China sustinea faptul ca jadul are puterea sa dea viata, si de aceea il utilizau pentru a-i conserva pe cei morti si, din acest motiv nu lipsea din mormintele imparatilor.

Cercei din argint cu jad verde

Cercei lungi din argint cu jad verde

Similar Post

Tags:

Comenteaza articolul : Bijuterii cu piatra semipretioasa jad

Silverzone.ro

»

Blog

»

Pietre pretioase si semipretioase

»

Bijuterii cu piatra semipretioasa jad


ULTIMELE BIJUTERII ADAUGATE