AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Bijuterii cu pietre semipretioase (partea 1)

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Despre pietre semipretioase si pretioase si semnificatia lor se poate vorbi zile in sir, fara insa a reusi sa terminam. Asta pentru ca aceste pietre au o istorie foarte lunga si incarcaturi spirituale extraordinare, care difera de la o cultura la alta. Despre pietre semipretioase si puterea lor putem citi si in Biblie, dar si in diferite legende, in carti de cristaloterapie sau in povestiri istorice. Se poate vorbi despre puterile tamaduitoare ale diferitelor pietre semipretioase (vezi ametistul), la fel cum se poate vorbi despre pietre ale  pasiunii (vezi rubinul) sau despre pietre cu puteri protectoare (vezi granatul). Astrologia are si ea legaturi stranse cu pietrele, fiecarei zodii corespunzandu-i cate o piatra semipretioasa sau pretioasa.

Ianuarie – Granat

Februarie – Ametist

Martie – Aquamarin

Aprilie – Diamant

Mai – Smarald

Iunie – Perla

Iulie – Rubin

August – Peridot

Septembrie – Safir

Octombrie – Opal

Noiembrie – Topaz Galben

Decembrie – Topaz Albastru

Am multe pe acest blog, despre diferite pietre naturale, pietre pretioase, pietre semipretioase si puterile sau semnificatiile pe care le poarta. Astazi insa, dorim sa abordam acest subiect atat de mare si stufos, din cea mai simpla si placuta perspectiva pentru doamne. Vrem doar sa admiram cateva bijuterii cu pietre semipretioase. Toate modelele se pot gasi pe www.silverzone.ro, fiind disponibile spre vanzare. Spor la admirat!

Bijuterii cu pietre semipretioase. Granat

Dupa cum se poate observa in tabelul de mai sus, granatele sunt pietrele lunii Ianuarie, ceea ce inseamna ca, pentru nativii acestei luni, efectele acestei pietre sunt maxime. Asadar, daca sunteti nascut in Ianuarie si purtati bijuterii cu granat, veti fi protejati de dusmani si veti fi mai norocosi in dragoste. Sau cel putin asa spun astrologii, sa purtam bijuterii cu granat .

pandantiv argint

Pandantiv din argint cu granate

Efectele tamaduitoare sunt multiple, de la normalizarea tensiunii arteriale, la regenerarea sangelui si ameliorarea unor tulburari psihice, pana la cresterea potentei. Cert este ca granatul este o piatra semipretioasa cel mai adesea de culoare rosu-brun, care se intretine destul de usor (e nevoie doar de curatare cu apa si sapun).

cercei argint

Cercei din argint cu pietre semipretioase granate

Este foarte frumos pusa in evidenta de catre marcasite, se combina foarte bine cu aurul si contrasteaza minunat cu pietre semipretioase cum ar fi cuartul roz.

colier colorat

Colier cu pietre semipretioase

Bijuterii cu pietre semipretioase. Ametist

Piatra lunii Februarie, despre care se credea inca din antichitate ca vindeca mahmureala, durerea de cap si te ajuta sa fii mai focusat. Circula foarte multe povesti si legende despre aceasta piatra. In vechime, cei care beau vin din pocale de ametist nu se imbatau, de aceea mai este numita si piatra lui Bachus iar in Europa Evului Mediu, bijuteriile cu ametist erau purtate pentru a tine departe efectele vrajilor.

pandantiv ametist

Pandantiv din argint model Fleur De Lis cu ametist

Lasand la o parte legendele sau efectele tamaduitoare despre care ne vorbeste cristaloterapia, ametistul este o piatra deosebit de frumoasa (este chiar cea mai frumoasa varietate de cuart) care se combina minunat atat cu aurul, dar si cu alte pietre semipretioase, rezultand bijuterii deosebite.

cercei ametist

Cercei din argint cu ametist

Bijuterii cu pietre semipretioase. Smarald

Chiar cand ma pregateam sa scriu ca smaraldul nu poate fi decat piatra primaverii, prin acel verde minunat si inconfundabil, observ ca este piatra lunii Mai. Asadar, intuitia feminina nu e un mit :) si inca nu m-a parasit. Smaraldul este regele pietrelor semipretioase.

cercei piatra verde

Cercei din argint cu marcasite si piatra verde

El a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri in confectionarea bijuteriilor sau a obiectelor religioase. In cristaloterapie, smaraldul este utilizat in tratarea foarte multor boli ce tin de inima, ficat, ochi, stomac, insomnie etc. Mai presus de toate, este o piatra absolut minunata, de un verde stralucitor.

pandantiv piatra verde

Pandantiv din argint cu marcasite si piatra verde

Bijuterii cu perle

Am scris foarte multe articole despre perle, despre cum se formeaza ele, despre cum recunoastem acele perle de calitate, etc. Le puteti citi aici. Dupa cum spuneam, astazi vrem doar sa le admiram.

colier cu perle

Colier cu perle albe de cultura si pandantiv din argint

Sunt extrem de multe bijuterii cu perle pe site-ul SilverZone, asa ca ne este foarte greu sa alegem trei dintre ele, insa ne vom stradui. Va invitam insa sa le vizionati pe toate aici. Este de mentionat faptul ca perlele nu se demodeaza niciodata si sunt bijuterii de o eleganta extraordinara, foarte versatile si de nelipsit din cutia de bijuterii a unei femei.

cercei din argint

Cercei din argint cu perle de cultura

Pentru mai multe bijuterii cu pietre semipretioase, vizitati www.SilverZone.ro

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord