AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Bijuteriile au fost, sunt si vor fi un lucru frumos, o mereu actuala bucurie a omului.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Bijuterii

Bijuteriile au reprezentat din timpuri stravechi mai intai ideea de arta, de frumos, careia i s-a asociat destul de repede ideea de miracol sau accesoriu magic cu sens simbolic (talisman) care implica legatura purtatorului cu divinitatea si mai apoi ideea de bogatie.

Bijuteriile: de ce au aparut

Inca de la aparitia lui Homo sapiens, acesta, dupa satisfacerea necesitatilor primordiale legate de hrana si apa, a placerilor si grijilor pentru perpetuarea speciei, a simtit nevoia unei decoratiuni personale si aceasta, poate, inainte de aparitia limbajului. Instinctiv sau din ratiuni rudimentare, la inceput de existenta a speciei, omul a intuit ca purtarea unor obiecte de podoaba ii confera unele avantaje fata de semeni, il individualizeaza printre acestea, ii da curaj in lupta pentru existenta, ii confera atractie pentru partenerul de sex opus si o anumita pozitie in colectivitatea careia apartinea. Deci simtul gatelii primeaza in viata oamenilor.

bijuterii handmade

Bratara cu margele si lemn de cocos

Posibilitatea de a urmari itinerariul istoric al bijuteriilor deriva in primul rand din obiceiuri si traditii, incepand cu cele mai indepartate civilizatii, cu cele mai bogate articole de imbracaminte si ornamente. Pictografia plastica si picturala – pictura, scluptura, mozaicul – ofera de asemenea o marturie abundenta a bijuteriilor purtate in diferite epoci. Este posibil ca oamenii preistorici sa se gandeasca la decorarea corpului inainte de a se gandi sa faca uz de ceva care ar sugera imbracamintea. Inainte de descoperirea metalelor pretioase, oamenii care traiau de-a lungul coastei se impodobeau cu o mare varietate de cochilii, oase si solzi de peste, dinti de peste si pietricele colorate.

colier pietre naturale

Colier cu alama si agate

Aceasta era a fost urmata de o tranzitie de la viata nomada la o ordine sociala stabilita si nasterea ulterioara a celor mai vechi civilizatii. Cele mai multe popoare s-au stabilit de-a lungul malururilor, raurilor mari, ceea ce a facilitat dezvoltarea agriculturii si a cresterii animalelor. Indirect, acest lucru a condus, de asemenea, la descoperirea depozitelor aluviale virgine de materiale prime, printre care se numara aurul si pietrele pretioase.

bijuterii handmade

Inel auriu cu pietre turcoaz

La inceput o bijuterie era confectionata din din pene, cochilii, lemn, seminte, flori, ulterior din platina, aur, argint si pietre semipretioase. Bijuteria a fost purtata nu numai din dorinta de a fi remarcat. De-a lungul anilor, formele limitate de bijuterii ale timpurilor preistorice au evoluat in modele variate pana cand au inclus ormanente complexe pentru fiecare parte a corpului. Bijuterii pentru cap au fost coroane, diademe, piepteni de par, cercei pentru urechi, inele de nas, inele de buze si dopuri pentru urechi. Pentru gat si trunchi bijuterii erau coliere, fibule, brose. Pentru brate se purtau bratari si inele. Pentru picioare se purtau podoabe bratari de glezna, inele la picior si catarme la pantofi.

bijuterii handmade

Colier scurt din sfoara cerata cu agate

Evolutia mestesugaritului, dezvoltarea tehnicilor de prelucrare a metalelor, combinarea mai multor aliaje a permis descoperirea compozitiilor care permiteau crearea de bijuterii cu design complicat prin decupare, gravare, lipire de piese stralucitoare, perle si pietre. Bijuteria este decorata cu insertii de pietre naturale colorate: coral rosu, agat verde, carnelian, ametist, turcoaz, si lapis lazuli, acvamarin, corundum, smarald, in timp ce functia metalului care sta la baza fabricarii bijuteriei are rol de fixare a modelului.

bijuterii aur

Colier placat cu aur cu pietre semipretioase

In Egiptul Antic faraonii purtau coliere in forma de guler foarte lat si stralucitor, iar demnitarii importanti si conducatorii de armata isi decorau pectoralii cu amulete protectoare metalice gravate cu scene religioase, inscriptionate cu vraji. Colierele din margele antice sunt in general din aur decorate cu perle naturale, pietre sau ceramica glazurate cilindrice, sferice sau in forma de axe sau discuri si sunt aproape intotdeauna in culori vii si forme alternante in mai multe randuri. Trupul lui Tutankhamon este decorat cu o bijuterie unicat: un colier lung compus din mai multe randuri de margele in diferite forme si culori. Dintre numeroasele diademe ale artizanilor egipteni, una dintre cele mai vechi podoabe a fost descoperita intr-un mormant datand din dinastia a 4-a. Bijuteria se compune dintr-o banda de aur sustinuta de o alta banda din cupru, la care se aplica trei modele decorative. In centru este un disc lucrat cu stantare sub forma a patru muguri de lotus.

Bijuteriile handmade lucrate manual din diverse materiale sunt de efect in sezonul de vara. Poarta bijuterii cat mai colorate la tinutele tale zilnice.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord