AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Cercei din argint cu turcoaze

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Cerceii din argint cu turcoaze pun in lumina frumusetea unei femei. Cuvantul Turquoise, care dateaza din secolul al 17-lea, deriva din cuvantul francez ,,turques" pentru ,,turci”, deoarece mineralul a fost adus pentru prima data in Europa din Turcia, din minele din provincia istorica Khorasan, Persia. Turcoazul a fost printre primele pietre pretioase care au fost exploatate, iar in timp ce numeroase situri istorice au fost epuizate, unele sunt prelucrate pana in prezent. De cel putin 2000 de ani, Iranul, cunoscut anterior sub numele de Persia in Occident a ramas o sursa importata de turcoaz, numita initial de iranienii ,,Pirouzeh” - peruzea, ceea ce inseamna ,,victorie” si mai tarziu sub invazia araba ,,Firouzeh”. Piatra de turcoaz, planeta Jupiter si semnul Sagetatorului guverneaza luna decembrie. Se spune ca cei nascuti in luna decembrie sunt filozofi, profesori naturali si au fost clasificati in Astrologia Divina ca si Cautatori ai Adevarului. Persoanele atrase de turcoaze sunt, de asemenea, atrase de calatorie in strainatate, pot fi extrem de organizate si au o minte rapida. Turcoazul este printre cele mai vechi pietre pretioase cunoscute, iar popularitatea sa a cuprins globul de secole. Piatra de turcoaz a infrumusetat gaturile faraonilor egipteni si a impodobit pe timpuri rochia ceremoniala a americanilor nativi. Turcoazul se combina foarte frumos cu maro. O pereche de cerceii din argint cu turcoaz ii poti purta la o coafura inedita. Vei atrage toate privirile.

bijuterii din argint

Cercei din argint cu marcasite si turcoaz albastru reconstruit

Piatra pretioasa turcoaz a fost atribuita puterilor de vindecare, promovand statutul si bogatia purtatorului, protejand-o si aducand noroc. Albastru este atribuit cuprului idiochromatic, in timp ce verdele poate fi rezultatul fie a impuritatilor de fier, fie a deshidratarii. Nuanta pala de Turcoaz Verde este rara si valoroasa si a fost apreciata ca o piatra ornamentala de mii de ani datorita nuantei sale unice. In ultima vreme Turcoazul, ca majoritatea celorlalte pietre opace, a fost devalorizat de introducerea pe piata a tratamentelor, a imitatiilor si a sinteticului. Cel mai bun turcoaz atinge o duritate de maxim 6 ani, sau putin mai mult decat geamul de sticla. Luciu de turcoaz este de obicei ceros, dar poate fi semi-translucida in sectiuni subtiri. Culoarea este la fel de variabila ca si celalalte propietati ale mineralelor, de la alb la albastru pudra pana la albastru deschis si de la un verde albastru la un verde pal galbui. Bijuteriile cu turcoaz verde se potrivesc foarte bine la o tinuta casual.

bijuterii din argint

Cercei aripa din argint cu turcoaz verde reconstruit

Mai multe culturi din antichitate au indragit nuantele pastelate ale turcoazului. Piatra de Turcoaz era aparent necunoscuta in India pana in perioada Mughal si necunoscuta in Japonia pana in secolul al 17 lea. O credinta comuna impartasita de multe dintre aceste civilizatii este ca Turcoazul poseda anumite calitati profilactice. Turcoazul isi face impactul prin culoare si structurile sale cu model de dungi negre fine si nedefinite. Atat trasaturile pozitive, cat si cele negative ale personalitatii sunt influientate de piatra de nastere. Cerceii clips sunt adorati de doamne. Ofera-i mamei tale o pereche de cerceii cu turcoaz.

bijuterii din argint

Cercei clips din argint cu turcoaz albastru reconstruit

Piatra de turcoaz ofera intelepciunea atat a pamantului cat si a cerului, prin urmare este veche si totusi tanara. Este considerata a fi pura, deoarece se crede ca mentine atmosfera care inconjoara pamatul si cerul, dand astfel viata si respiratie. Turcoazele promoveaza prosperitatea si succesul, aduc fericire si noroc. Turcoazul are capacitatea de a absorbi sentimentele negative la care sunt predispusi cei nascuti in luna decembrie. Se spune ca trateaza si infectiile in gat, plamani, etc. Sagetatorii sunt predispusi sa reflecteze asupra gandurilor, iar turcoazul ajuta la deschiderea facultatii de comunicare cu cei apropiati. Daca ai in familia ta sau in cercul de prieteni un sagetator femie alege sa ii faci cadou o pereche de cercei cu piatra turcoaz.

bijuterii din argint

Cercei din argint model vintage cu turcoaz albastru reconstruit

Turcoazul sporeste creativitatea prin oferirea de putere si generare de ganduri noi si comportamente care se reflecta in actiuni constructive. Sunt persoane care au experimentat din abundenta forta acestei pietre semipretioase minunate si au produs rezultate remarcabile. Turcoaz este culoarea bogatiei si confera protectia puternica. In prezent toata lumea vrea sa aiba bogatie si protectie puternica, dar te-ai intrebat vreodata ce culoare au aceste comori ale vietii? Raspunsul este culoare turcoaz. Cele mai vechi dovezi ale turcoazului ca simbol al bogatiei pot fi gasite in morminetele regale egiptene care dateaza din anul 3000 I. Hr. Turcoazul a fost preferat de familiile regale, iar margelele turcoaz au fost purtate de regii azteci, precum si de nobilimea Indiana nativa a Americii de Nord, precum si Americii Centrale si de Sud.

Pentru a evita aglomeratia din magazine, alege sa comanzi online bijuterii cu turcoaze. Vezi aici mai multe bijuterii cu turcoaze >>

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord