AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Argint marcat 925

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Argintul marcat 925 reprezinta amestecul din 92,5% argint si 7,5% cupru. Argintul cu puritatea 99,9% este prea moale si din el nu se pot produce bijuterii. Argintul 925 este cea mai inalta puritate a argintului folosita la bijuterii. Cumpara bijuterii din argint marcate 925 pentru ca sunt de cea mai buna calitate.

 

Argintul este dupa aur cel mai flexibil dintre metale. Prezinta un luciu metalic si are culoarea alb argintie cu stralucire vie caracteristica. Argintul face parte din grupa metalelor nobile, acest lucru se datoreaza faptului ca nu se oxideaza in aer si este foarte rezistent in timp. Acesta este un metal alb, stralucitor, si dupa cum ii spune si numele, argintiu. Face parte impreuna cu aurul si platina din categoria metalelor pretioase.

 

In prezent sunt foarte multe persoane care cumpara bijuterii din argint si sunt foarte multumite de acest metal pretios. Dar pentru ca bijuteriile din argint sa ajunga sa fie puse in vanzare, trebuie parcuse mai multe etape. In primul rand cel care vrea sa cumpere bijuteriile din argint, studiaza piata pe o perioada de doua trei luni dupa care se decide ce bijuterii sa aleaga, se face plata si se trimit de catre furnizor. In momentul in care bijuteriile ajung la destinatie se verifica, se aranjeaza pe categorii pandantive, coliere, inele, cercei, brose si bratari. La sosirea in tara bijuteriile sunt oprite la vama si eliberate doar dupa verificari riguroase, cand toate actele si formalitatile sunt in regula. Autorizatia de comercializare a metalelor pretioase emisa de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor trebuie sa fie vizata anual. In momentul in care bijuteriile sunt aduse la destinatie se verifica integritatea produselor primite. Directia Metale Pretioase si Pietre Pretioase face parte din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

 

In urma unor studii facute s-a vazut faptul ca argintul reprezinta o buna investitie si are si preturi accesibile de aceea majoritatea persoanelor aleg bijuterii di argint 925. Pentru a nu se crea o confuzie trebuie stiut faptul ca daca scrie pe bijuterie 925 acest lucru nu dovedeste faptul ca bijuteriile sunt din argint. In momentul in care te-ai hotarat sa cumperi bijuterii din argint iti vin tot felul de indoieli. Poate te-ai intrebat cum iti da seama ca este argint. Pentru ca bijuterii din argint sa fie in regula asa cum prevede legea si puse la vanzare trebuie sa fie marcate de catre o persoana autorizata din cadrul ANPC. Marcarea consta intr-o stanta care se face pe bijuterie cu un ciocanel special numit panson sau poanson. Marcajul pe argint este un simbol foarte mic care este vizibil cu lupa sau la microscop. Aceea stanta este mica si arata ca o zgarietura. Elementele grafice din marcaj se schimba periodic pentru a se evita posibile fraude. Bijuteriile si obiectele din argint, datorita valorii se pot falsifica. Aceste falsuri se pot executa din metale sau aliaje lipsite de valoare sau din metale pretioase. In mometul in care vrei sa verifici daca bijuteria este din argint cel mai bine este sa te duci la ANPC. Daca personalul autorizat in verificarea firmelor ce vand bijuterii din metale pretioase descopera ca bijuteriile din argint nu sunt marcate se poate ajunge la confiscari de marfa, amenzi foarte mari si chiar la suspendarea activitatii comerciale.

Poate cineva te intreaba: " Cum verific daca bijuteria este din argint? ". Daca dupa ce ii explicii persoanei cum sa vada daca bijuteria este din argint si vezi ca nu este sigura de spusele tale poti sa ii recomanzi sa mearga la o persoana autorizata din cadrul ANPC.

Cumparearea bijuteriilor din argint de la vanzatori ambulanti, tarabe sau site-uri de anunturi este un proces destul de riscant, de aceea este bine sa fii informat in privinta acestui lucru si sa ai grija de unde le achizitionezi. Evita sa cumperi bijuterii argint din targuri, piete si de pe siturile de anunturi. Cauta un magazin care apartine unei firme ce detine o autorizatie de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pentru comercializarea produselor din metale pretioase.

Cand vrei sa cumperi o bijuterie din argint de calitate nu este suficient sa gasesti pe produs cifrele 925, cauta si o linie asemanatoare cu cea din imaginea de mai sus cu o pata zgariata care cu ajutorul lupei va prezenta o emblema personalizata de catre autoritatile statului pentru a deosebi produsul autentic de un fals.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord