AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Argintul

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Argintul este un metal pretios si reprezinta o investitie buna. Valoarea lui creste cu timpul. In afara de confectionarea ineditelor modele de bijuterii din argint si pietre semipretioase, omul a utilizat pe larg argintul si in alte domenii.

Unul din cele mai importante domenii de intrebuintare a argintului a fost alchimia, strans legata de medicina. De peste 3 mii de ani i. Hr. in China, Persia si Egipt s-au cunoscut proprietatile curative ale argintului. Vechii egipteni, de exemplu, aplicau o farfurie de argint pe plagi, asigurand vindecarea rapida.

Care sunt proprietatile argintului?

Argintul inhiba cresterea bacteriilor si a fungilor. Din cele mai vechi timpuri este cunoscuta proprietatea acestui metal de a pastra pentru mult timp prospetimea apei. De exemplu, regele persan Cyrus transporta apa in vase de argint in campaniile sale militare militare. In secolul al 19-lea, marinarii care plecau in curse lungi in ocean puneau monede de argint in butoaie de vin si de apa, pentru a pastra lichidele proaspete.

bijuterii argint width=

Bratara cu cruciulita din argint

Dezvoltarea chimiei si a farmacologiei, aparitia multiplelor forme de preparate medicamentoase de origine naturala sau sintetica nu au minimalizat rolul acestui metal in medicina moderna.

In prezent compusi din argint sunt utilizati la scara larga in farmacologia indiana pentru prepararea medicamentelor traditionale indiene. Ayurveda - este medicina traditionala indiana cu metode de diagnostic, si tratament, putin cunoscute in afara Indiei. Peste 500 milioane de oameni in India beneficiaza de aceste metode de tratament, astfel, consumul de argint in India este foarte mare. Apa de argint este consumata pentru virilitate si sporirea fortei muschilor, pentru refacerea organismului in convalescenta.

bijuterii argint width=

Bratara fixa argint

Un studiu recent al celulelor a dovedit, ca cea mai mare concentratie de argint se afla in celulele creierului. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca ionii de argint au un rol vital pentru corpul uman si ca descoperirile de cini mii de ani ale efectelor curative ale argintului sunt actuale si in prezent.

In 1920 au fost omologate si aprobate solutii pe baza de argint pentru a fi folosite ca agenti antibacterieni de catre Food and Drug Administration - institutia guvernamentala a SUA pentru protectia si siguranta produselor alimentare. Pulberea de argint este larg utilizat pentru filtrarea si dezinfectarea apei. Ioni de argint, interactioneaza in mod activ cu alti ioni si molecule.

bijuterii argint: bratara note muzicale width=

Bratara cu din argint cu note muzicale

Argintul in concentratii mici are rol antiinflamator, bactericid, antiviral, antifungic, antiparazitar, anticancerigen, depurativ general. Actioneaza impotriva unei game largi de microorganisme ca stafiolococi, streptococi, fungi etc. Este, de asemenea, a stabilit ca ionii de argint, in concentratii scazute contribuie la rezistenta generala a organismului la bolile infectioase. Aceste proprietati ale solutiilor coloidale de argint stau la baza producerii unor medicamente pentru afectiuni purulente la ochi, pentru tratamentul arsurilor si a ranilor purulente. Exista medicamente care contin argint pentru spalarea ranilor si mucoaselor, se aplica direct pe plagi, intepaturi de insecte sau pe orice inflamatie a tegumentului. In prezent in clinicile din intreaga lume se utilizeaza plasturi speciali care contin argint pentru pansarea ranilor.

Au aparut paste de dinti cu argint, guma de mestecat cu argint, creioane de protectie cu argint, placi ceramice acoperite cu cu argint, chiar si vase de toaleta acoperite cu argint pentru a ucide bacteriile. 

 

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord