AcasaDespre SilverZoneCum cumparMarturii clientiBirthday Reminder
Categorii

Bijuterii cu Agate

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Agatul este un nume conventional pentru mai multe varietati de calcedonie. Denumirea provine de la cuvantul latin "achatis". Granulele de cuart din calcedonii sunt aranjate in straturi, iar structura concentrica zonara se vede clar in benzile de agata, diferit colorata. In acest specimen, ele s-au cristalizat progresiv spre mijlocul unei cavitati din lava. Partea centrala a pietrelor de agat este alcatuita deseori din cuart cristalin granular. Sard-agatul are un fond rosu-oranj, rosu-pal, rosu-galbui cu un strat superior de calcedonie alba. Straturile sunt perfect regulate si permit gravarea. Sardonia este o varietate de agat folosita mai mult pentru gravuri. Onixul este o varietate de agat ce poseda o alternanta regulata de benzi divers colorate, predominand alb-griul, brunul, negru si verde. Daca una sau doua benzi de agat sunt rosii, piatra se va numi sardonix, fiind mult mai valoroasa. Vestitele agate de Karaganda se extrag din Kazahstan si Ucraina, iar sardonixul se extrag din S.U.A., Brazilia, Africa de Sud, India, Australia. Agatul are forme frumoase si un luciu deosebit, dar cele mai multe prezinta anumite defecte si imperfectiuni. Un giuvaergiu iscusit le poate transforma in bijuterii de arta, evidentiindu-le calitati individuale.


Bratara elastica cu agate

Pietrele semipretioase precum agatul, carneolul, turcoazul si lazuritul au fost prelucrate inca din vechime si transformate in bijuterii de argint cu pietre semipretioase.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2018. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord