AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Bijuterii cu chihlimbar

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

 

Bijuteriile cu chihlimbar sunt cunoscute si purtate de catre om inca din preistorie. Au fost descoperite amulete si siraguri de margele din chihlimbar ce dateaza din Paleolitic. Legenda spune ca aceaste minunate bijuterii de chihlimbar ar provini din lacrimile varsate de helenide, ficele zeului soare, surghiunite in infern de mania lui Zeus, pentru ca arsesera pamantul, conducand imprudent carul in flacari al tatalui lor.

Dar cercetatorii au descoperit de unde provine aceasta minunata piatra. Chihlimbarul este o frumoasa rasina amorfa fosilizata cu frecvente incluziuni de plante si insecte. Culoarea predominanta este galbenul si oranjul, dar pot aparea si culori rosiatice, maro, negru, bleu si verde, conditionati de pigmentii organici. Este transparent pana la opac si are un luciu sticlos sau gras, se incarca usor cu electricitate prin frecare.


Cercei din argint cu chihlimbar

Bijuteriile de chihlimbar prezinta irizatii si jocuri de lumini cauzate de fisuratii si sparturi fine. Chihlimbarul pentru prelucrare in bijuterii este pur si de mari dimensiuni, este foarte pretuit, mai ales daca este transparent, are incuziuni de insecte si plante si o culoare placuta. Inca din preistorie oamenii confectionau din chihlimbar brose, coliere, figurine, margele si chiar amulete pe care le purtau cu multa grija deoarece se zicea ca sunt feriti de deochi. In zilele noastre aceste bijuterii din chihlimbar sunt la moda. Cu cat bijuteria este mai mare si mai sofisticata cu atat esti mai trendi. Femeile doresc sa poarte bijuterii pentru a scoate in evidenta eleganta si frumusetea lor. De aceea marea majoritate a femeilor doresc o bijuterie care sa o scoata din anonimat. SilverZone va ofera bijuterii cu chihlimbar care sunt pe gustul oricarei femei care doreste sa fie in pas cu moda.


Pandantiv din argint cu chihlimbar

Chihlimbarul si frumusetea sa

Este destul de interesant atunci cand gasim insecte mari cum ar fi fluturi, molii si altele dar mai interesant este atunci cand gasim tarantule, miriapode, broaste si chiar soparle. Chihlimbarul este o rasina fosilizata care provine din seva unui anumit copac. Uneori, insecte mici precum furnici, muste sau bucati de pamant sunt fosilizate in interiorul acestui copac. Chihlimbarul este unul din primele materiale folosite pentru confectionarea bijuteriilor. Unii arheologi au gasit dovezi ca acest lucru a fost posibil aproximativ acum 40.000 de ani.


Cercei mici cu chihlimbar oval natural si argint

Avand culoarea maro auriu, chihlimbarul nu a fost considerat niciodata un mineral ci un compus organic din cauza lipsei anumitor elemente cum ar fi cristalul care este un factor foarte important atunci cand este identificat un mineral.

Exista dovezi ca acesta a fost folosit pentru infrumusetarea imprejurimilor in timpul epocii de piatra. Oamenii din antichitate il foloseau pe post de talisman, considerand ca cel care il poarta este protejat. Una din bucatile cele mai vechi de chihlimbar a fost gasita in zona Marii Baltice. Chihlimbarul este foarte frumos ca aspect si asta datorita variatiilor de culoare de la oranj la galben. Dar poate avea si culori care variaza de la rosu, verde, negru verzui si albastru insa sunt foarte rare.

Pus sub actiunea razelor ultraviolete chihlimbarul devine fluorescent. Anumite incluziuni cum ar fi insecte sau bule de aer dau viata acestei pietre minunate. Pentru ca acest compus sa se formeze este nevoie de un proces care dureaza foarte multi ani. In primul rand rasinile trebuie sa se intareasca, apoi odata intarit el devine copal. Iar ca din copal sa devina chihlimbar trebuie sa se fosilizeze in conditii de presiune extreme, lucru care necesita timp.

Mai multe despre Chihlimbar

Chihlimbarul este rasina intarita, fosilizata a unor pini. Din punct de vedere al aspectului, poate fi de la transparent pana la aproape opac si are luciu rasinos. Chihlimbarul a fost apreciat de secole pentru frumusetea sa si varietatea de culori. Doamnele adora sa poarte bijuterii cu chihlimbar maro, verde sau galben. Ambra poate contine o lume interioara fascinanta, uneori cu particule de plante pana la insecte. Se spune ca acesta piatra absoarbe energiile negative.


Cercei lungi din argint cu bila de chihlimbar

Poarta cercei cu chihlimbar daca esti in zodia Leului, acesta piatra te va proteja. Incluziunile spectaculoase din bijuteriile cu chihlimbar iti aduc bucurie. Se crede ca un pandantiv din argint cu chihlimbar combate durerea de cap, elibereaza caile nazale si te apara de reumatism. Esti matura, stapana pe tine si vrei sa dai dovada de o eleganta inedita – alege un set de bijuterii din argint cu chihlimbar format din cercei si pandantiv. Daca trebuie sa calatoresti, poarta o pereche de cercei cu chihlimbar si te vei simti aparata de ghinion. Pentru a vedea mai multe exemple de bijuterii cu chihlimbar cautati in site-ul nostru SilverZone.ro

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord