AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Bijuterii cu perle

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Numele perlelor se trage de la cuvantul latinesc pirula=para mica, dupa forma obisnuita a splendidei pietre pretioase. In vechile noastre cronici, perlele purtau numele de margaritare, de la cuvantul grecesc margaritas.

Pentru omul preistoric perlele reprezentau un lucru misterios si perfect. Ele se formeaza in urma secretiei de sidef cu care scoicile incearca sa izoleze un corp strain de obicei un firicel de nisip, care le-a patruns intre valve si le irita. Secretie perliera este generata de mantaua scoicii, organ care secreta si sideful ce confera luciul specific cochiliilor.

De fapt, perlele nu sunt altceva decat o maiastra constructie din lamele fine de aragonit. Desi au aceasi compozitie, bijuteriile cu perle si bijuteriile cu sidef din scoica au aspect diferit, deoarece perla contine mai putina apa si este constituita din straturi concentrice, pe cand sideful este alcatuit din straturi cvasiorizontale si nu are stralucirea perlei.

Perla nu este o piatra propriu-zisa ci o concretiune formata in interiorul anumitor genuri de moluste marine sau de apa dulce. Scoicile de apa dulce ca si cele de cultura pot produce perle frumoase, cu un aspect estetic de calitate, dar cu proprietati chimice inferioare celor produse de scoicile ce-si duc viata in apele calde ale unor mari si oceane.

Bijuteriile cu perle de cultura si bijuteriile cu sidef Abalone verde sunt foarte valoroase datorita culorii albastre sau albastru-verzui si galben-verzui cu reflexe multicolore.

Dimensiunile perlelor sunt de obicei mici, in jur de 1-2 mm, rareori apar exemplare mari cu diametru pana la 10 mm. Aspectul suprafetei unei perle naturale este tipic, in benzi fine, spiralate, cu mici adancituri de forma unor intepaturi de ac, pe cand cel al imitatiilor este omogen, cu suprafata perfect neteda.

Forma perlelor poate fi: rotunda, ovala, de para, de mamelon (curbata) si baroc. Perlele rotunde sunt plasate in carnea molustei, cele para si mamelon se situeaza la marginea valvelor, iar forma ovala se explica datorita presiunii exercitate de marginile cochiliei asupra lor. Perlele baroc sunt localizate de regula pe muschiul scopicii si de aceea cresc cu o forma neregulata.

bijuterii cu perle

Colier cu perle naturale

Culoarea perlelor este variata: alb, albastruie, galbena, maro, verzuie, roz si neagra.

Perla neagra nu este de fapt de culoare neagra, ci are nuante negre-verzi-mov-sidefate. Culoarea perlelor are nuante diferite in raport cu natura fundului marii pe care au trait scoicile.

Luciul unei perle naturale este sidefos, satinat. Cu cat paturile sunt mai transparente, cu atat luciul este mai frumos. Calitatea cea mai importanta a lor este luciul cu irizatii. Cu trecerea anilor, stralucirea li se stinge si perlele "mor", datorita descompunerii conchiolinei. Viata lor poate fi prelungita numai daca sunt tinute in mediu uscat sau in contact indelungat cu pielea. Perlele se zgarie si nu suporta caldura, trebuie sa fie ferite de temperaturi de peste 120 grade C. Este necesarsa va dati jos cerceii cu perle de cultura  atunci cand va pieptanati si va coafati. Acizii, parfumurile si chiar transpiratia le ataca suprafata, sticandu-le stralucirea, defectul ce se poate remedia prin slefuire.

bijuterii din argint

Cercei din argint cu perle de cultura albe si negre

SilverZone va da prilejul de a va asorta tinutele si de a va imbogatii colectia de bijuterii cu perle de cultura la preturi accesibile.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord