AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Bijuterii cu sticla Murano

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

La 3 km de Venetia, in Italia, se afla insula Murano, devenita port comercial prosper inca din secolul 7. Insula Murano a devenit centrul crearii sticlei venetiene in 1291, cand topitoriile de sticla au fost mutate din Venetia pentru a reduce riscul incendiilor. Pe atunci, lucratorii care confectionau sticla Murano, detineau importante cunostinte despre tehnologia sticlei; de exemplu, ei erau singurii europeni care stiau sa fabrice oglinzi. In consecinta, se bucurau de o pozitie sociala inalta si alte privilegii, dar nu li se permitea sa paraseasca zona Venetiei. Este de inteles cum, probabil, Republica Venetiana era foarte aspra pentru a pastra si retine unicul sau mestesug, iar pedepsele pentru dezertori erau extrem de dure.

Astazi, lucratorii sticlei Murano urmeaza inca tehnicile invatate cu multi ani in urma. Alte tari, incearca sa imite extrem de fina sticla Venetiana, o alternativa pentru cei cu un buget redus.

Pentru a confectiona frumoasele bile din sticla Murano se cere o cantitate enorma de indemanare. Sticla transparenta este topita, apoi imbinata in forma de baza a unei margele. Atunci, cat timp sticla este inca moale, o sarma subtire din aur sau argint este imbinata cu aceasta . Pentru a cuprinde sarmulita din aur sau argint, este adaugata mai multa sticla, inainte de a se forma bila sub forma dorita: sferica, sub forma de cub sau in forma de inima.

Sticla Murano este transparenta uneori, dar mai comuna este cea colorata, pentru a construi acea nemaipomenita vibratie sinonima cu numele Murano. Alegerea pentru aur sau argint este, in general facuta, pentru a complimenta culoarea sticlei. Argintul este des folosit in combinatie cu culori reci pentru a preduce o culoare mai intensa a sticlei, pe cand aurul poate schimba total culoarea folosita in sticla pentru a dobandi rezultate uimitoare.

Oricum ar fi, efectul magic al sticlei Murano este motivul pentru care aceasta sticla este atat de cunoscuta in industria de bijuterii.Bijuteriile din sticla murano apar in foarte multe colectii extraordinare care pot, cu usurinta sa adauge culoare garderobei tale. Multe femei si barbati adora designul suberb si culorile acestui tip unic de bijuterii.


Bratara cu sticla si cristale

Bijuteriile din sticla Murano pot fi folosite cu usurinta pentru a insufleti orice outfit prin varietatea de culori si forme. Poti alege modele multicolore sau culori comune ca rosu, verde, albastru, lila, roz, si galben si te poti bucura de un succes enorm daca le oferi drept cadou persoanelor dragi.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord