AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Ciulinul – simbol national al Scotiei

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Ciulinul (scai) Thistle este probabil unul din cele mai cunoscute simboluri ale scotienilor, fiind promovat cu ajutorul multor produse, servicii si organizatii.

Din stramosi se spune ca ciulinul a fost iarba cu scai si floare care i-a aparat pe cotieni in vreme de razboi.

De ce un popor asa mandru ca cel al Scotiei a ales o buruiana comuna ca ciulinul, drept simbol national? Cu adevarat nimeni nu stie, dar exista o legenda care relateaza cum un grup de razboinici scotieni, in timp ce dormeau, au fost la un pas de a fi invadati de o banda de vikingi dar au fost salvati cand invadatorii au calcat cu picioarele goale pe ciulini cu spini. Strigatele de durere ale acestora au declansat alarma iar scotienii, treziti astfel din somn, i-au invins pe vikingi.

In prezent sunt foarte multe persoane atat femei cat si barbati care poarta bijuterii ciulin (scai) cu simbolul protector al scotienilor.

O bijuterie cu simbolul ciulin il poti face cadou unei persoane care urmeaza sa aiba un eveniment important in viata. Ca simbol celtic ciulin floare (scai) are un rol putenic protector. Ofera cadou o pereche de cercei cu ciulin.

bijuterii ciulin

Bijuterii ciulin celtic simbol: cercei din argint

Drept recunostinta, scaiul a devenit planta cunoscuta drept “ Ciulinul Gardian “ si a fost declarat simbolul national al Scotiei. Oricare ar fi originile simbolului, ciulinul este un important simbol scotian de mai bine de 500 de ani. Thistle mai este cunoscuta si ca floare a coroanei britanice. Planta ciulin se gaseste la margine de drum, la campie, in locurile necultivate. Ea are si beneficii curative si de vindecare.

Simbolurile celtice sunt nemuritoare si mereu la moda. Bijuteriile ciulin pot fi purtate in momente importante din viata.

Alege sa porti sau sa oferi cadou un pandantiv cu simbolul ciulin lucrata in stil celtic.

bijuterii ciulin

Bijuterie ciulin celtic simbol Thistle: pandantiv din argint

Simbolul Thistle ciulin (scai) a fost utilizat pe monede de argint in timpul domniei lui James al III-lea iar de la inceputul secolului 16 a fost incorporat in blazonul Scotiei, ciulinul fiind prezent si pe multe alte embleme scotiene. Ghimpele este totodata si emblema Enciclopediei Britanica. Una dintre cele 17 flori prezente pe tortul Printului William si ale Printesei Kate a fost ciulinul, fiind unul dintre cele patru simboluri ale natiunilor Marii Britanii, simbol ce a fost regasit si pe dantela rochiei de mireasa a frumoasei printese.

Nu ezita sa porti bijuterii celtice, bijuterii cu simbolul ciulin (scai), daca esti pasionata de bijuterii din argint cu semnificatie deosebita.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord