AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Criteriile de evaluare a unei perle

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
 

Criteriile de evaluare a unei perle naturale sau de cultura si de stabilire a valorii unei perle sunt:

- diametrul

- greutatea

- irizatiile sidefului din care este alcatuita perla

- culoare

- stralucire

- forma.

Greutatea perlelor se masoara in grani.

Gradul de stralucire este dat de stralucirea unei pete de lumina care se reflecta pe suprafata perlei. Cu cat acest contur este mai mare, cu atat stralucirea este mai buna.

Forma perlei este un alt criteriu important de evaluare. Cele mai apreciate perle sunt cele rotunde si sub forma de lacrima, acestea fiind mai rare, lucru care explica si pretul lor ridicat.

Cele mai valoroase perle sunt de culoare roz, alb-argintiu, crem, auriu, bleu-gri si negru. Dimensiuni: de la ~ 3 mm pana la ~ 18 mm.


Colier cu perle negre de cultura

Perlele negre, supranumite si "aur negru", sunt obtinute din scoica Pinctada Margaritifera. Daca la inceput ele sunt de dimensiuni mici, la maturitate ajung sa aiba un diametru de 30 cm si o greutate de 5 kg. Desi foarte rare, exista totusi, scoici de 9 kg. Ele pot trai pana la 20 de ani, iar la varsta de 2-3 ani, ele sunt capabile sa se reproduca.

Spre deosebire de cele cateva luni necesare formarii unei perle de apa dulce, cativa ani sunt necesari pantru ca scoica Pinctada Margaritifera sa depuna suficient sidef pe nucleu, pentru a crea o perla de calitate. Dintre perlele formate, marea majoritate vor avea la recoltare diametrul de 6-11mm, peste aceasta dimensiune, fiind foarte rare si cu un pret pe masura. 


Set: inel, cercei, pandantiv model floricica din argint cu perla de cultura

Vezi aici Bijuterii cu perle naturale de cultura, perle de apa dulce.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Comentarii recente: Criteriile de evaluare a unei perle
Codruta Cotiu2010-12-10 14:00:09

Perlele...sunt lacrimi nepretuite surprinse scoicilor povestind despre mirajele marii, stropi de sensibil si frumos , nascut din durerea tristetii , celor ce se "jertfesc" bucuriei sufletelor noastre..Insiruite ,tacute si cuminti, daruiesc stralucire si farmec...Toate nepretuitele mele perle cumparate gratie acestui magazin online se afla la loc de pret in inima sufletului meu , care uneori seamana cu tot ce se petrece intre peretii cochiliilor ce s-au deschis daruindu-ne "esenta" lor....Ma bucur ca existati !

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord