AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Cum se formeaza o perla?

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Cum se formeaza o perla

Cum se formeaza o perla

Cu siguranta v-ati intrebat de-a lungul timpului, cum se formeaza perlele naturale, aceste minuni ale naturii cu ajutorul carora bijutierii creaza adevarate opere de arta, adevarate bijuterii de calitate, embleme ale stilului elegant ce ofera clasa si stil celei care le poarta. Perle sunt compuse din straturi concentrice de sidef, aragonit (carbonat de calciu) sub forma cristalina, legate de catre conchiolin, o substanta organica proteica secretata de epiteliul exterior al molustei (mantaua). Aceste perle sunt atat de pretuite incat sunt clasificate drept pietre pretioase organice. Nu este de mirare acest lucru deoarece perlele, avand o istorie atat de bogata, au fost denumite de-a lungul timpului, “ reginele bijuteriilor” sau “margaritare”..
Inel din argint 925 cu aspect de aur alb cu perla de cultura neagra si imitatii de diamante

Inel din argint 925 cu aspect de aur alb cu perla de cultura neagra si imitatii de diamante

Putini dintre noi vor fi stapanii unor perle naturale, sau salbatice, care s-au format pe cont propriu, fara interventia omului, nu doar pentru ca sunt extrem de rare dar si datorita pretului foarte ridicat. In salbaticie, o perla este formata de o molusca care secreta o substanta sidefata in jurul unui corp mic cum ar fi o particula de praf, un material organic sau un parazit care a patruns intre cochilia scoicii si mantaua acesteia. Cu toate acestea, chiar si acele perle care au fost create de om, prin implantarea in manta a unei mici particule organice, s-au format in acelasi mod, particula fiind acoperita cu straturi fine de sidef, formandu-se astfel o perla lucioasa dar nu in totalitate fina la atingere. Asprimea perlei este de fapt o caracteristica ce ne poate ajuta sa deosebim o perla naturala de una artificiala. Perlele care se dezvolta in perle de calitate, au anumite irizatii, fiind sidefate precum partea interioara a scoicii in care se formeaza. Perlele de cultura sunt greu de deosebit de perlele naturale salbatice fara un ajutor. Tu poti vedea diferenta? Urmariti noutatile de pe blogul SilverZone.ro pentru ca, in urmatorul articol va vom explica mai pe larg diferentele dintre perlele naturale, perlele de cultura si perlele artificiale.
Cercei lungi din argint cu perla neagra de cultura

Cercei lungi din argint cu perla neagra de cultura

Brosa din argint cu email portocaliu copacul vietii cu perle de cultura

Brosa din argint cu email portocaliu copacul vietii cu perle de cultura

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2023. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord