AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

De ce daruim in realitate inele de logodna?

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Daruirea unui inel de logodna, fie de aur sau argint, in timpul unei cereri in casatorie este un obicei atat de vechi incat nimeni nu mai stie de ce o face. Te-ai intrebat vreodata cum au aparut anumite ritualuri culturale? In timp ce casatoria este un fenomen larg raspandit in lume, obiceiurile mariajului difera foarte mult in functie de regiune si timp. Obiceiul inelului de logodna nu este universal, dar sunt aspecte ale casatoriei similare care au de a face cu asigurarea unui angajament si a intentiei de a ramane impreuna mereu. In timpuri in care casatoriile sunt bazate pe principii ce tin de intimitate si o comuniune adanca, rolul angajamentului este de a asigura atasamentul romantic. Un atasament intens fata de celalalt, dar fara un angajament clar, poate sa produca anxietate in oameni la o potentiala pierdere a partenerului. Cand angajamentul este clar din ambele parti, atunci se creeaza o siguranta si un viitor in relatie. Oamenii se pot relaxa si investi timp si resurse atunci cand simt o siguranta a viitorului. Inelul de logodna este practic un ritual ancestral prin care barbatul isi "marcheaza" perechea pentru a fi doar a lui si a nu mai lasa loc nimanui sa se atinga de ea, din dorinta de a asigura fidelitatea din partea femeii. Este de notat ca in unele culturi era obisnuit ca barbatii sa aiba mai multe neveste si poligamia era ceva normal, asa ca femeile nu daruiau niciodata inele de logodna.

 

 

Vezi aici colectia de inele de logodna de la SilverZone.ro

 

Ce simbolizeaza inelele de logodna?

Inelele de logodna sunt simboluri ale iubirii, devotiunii si fidelitatii impartasite de un cuplu. Un inel de logodna este in mod ultim un cerc dintr-un metal pretios, iar cercul este o parte din geometria sacra, simbolica. Cercurile nu au nici inceput, nici sfarsit si astfel reprezinta eternitatea, intregimea si perfectiunea. Pot fi si simboluri pentru soare si luna, principiul masculin si cel feminin, care impreuna creeaza si sustin viata.

Istoria inelelor de logodna

O legenda plaseaza originea inelului (a celui de nunta, cel putin) in desertul Africii de Nord, in vremea vechilor egipteni, in luncile fertile ale Nilului. Firele de iarba crescute aici, alaturi de binecunoscutul papirus, erau impletite pentru a forma inele pentru degete si bratari pentru incheieturile mainilor. La egipteni, cercul era considerat simbol al eternitatii; aceasta, pentru ca un cerc nu are sfarsit si nici inceput. Inca din preistorie oamenii cavernelor legau iarba impletita in jurul incheieturilor, gleznelor sau taliei perechii alese, pentru a stapani controlul asupra spiritului ei. Acum 5000 de ani, egiptenii purtau inele facute din argint sau aur pe al patrulea deget de la mana stanga, care se crede ca face legatura directa cu inima prin vena amoris. Apare, in timp, si obiceiul de a incorpora pietre pretioase si semipretioase, asa cum se vede si in hieroglifele vechiului Egipt.

bijuterii placate cu aur

Inel din inox placat cu aur 18K

Bijuteriile erau folosite la acea vreme pentru a etala bogatia, utilizate ca moneda de schimb sau scoase la iveala doar in cazul tranzactiilor comerciale. In acele timpuri stravechi doar printii, printesele si aristocratii purtau pietre pretioase.

bijuterii placate cu aur

Inel din inox placat cu aur

In Roma timpurie, fierul a fost folosit cel mai adesea la confectionarea inelelor, fiind preferat cuprului sau alamei. Fierul simboliza puternica legatura sentimentala pe care un barbat o simtea pentru aleasa inimii lui; rugina dadea insa batai de cap. In Evul Mediu, biserica incorporeaza inelele in ritualul casatoriei si astfel importanta lor devine cruciala. Inelele cu pietre pretioase au devenit la moda in Evul Mediu. Diamantele au fost descoperite numai dupa anii 1800 si erau purtate de elita sociala. In secolul 20, inelele cu diamante au capatat amploare datorita marketingului firmelor de bijuterii.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord