AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Despre argint

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Argintul este un metal pretios descoperit in jurul anului 5000 inainte de Hristos. El a avut si are inca multiple intrebuintari: de la confectionarea podoabelor, la decorarea caselor celor bogati, la confectionarea vaselor si tacamurilor din argint si nu il ultimul rand, pentru o perioada extrem de indelungata, pana la descoperirea penicilinei, argintul a fot folosit in vindecarea sau prevenirea multor boli.

bijuterii din argint width=

Cercei floricica placati cu aur cu cuart galben

Argintul, un metal pretios vesnic la moda

Ca metal pretios, argintul a fost pentru multa vreme chiar  mai cautat si mai valoros decat aurul. Dar mai important de mentionat este faptul ca argintul pare sa nu se demodeze niciodata. Indiferent de trenduri, de varste sau de gusturi, bijuteriile de argint par sa fie extrem de versatile si sa multumeasca si sa placa tuturor. Este metalul celor bogati, in aceeasi masura in care este al celorlalte clase sociale. Argintul este un metal moale. De aceea, pentru o rezistenta mai mare, bijuteriile nu sunt niciodata confectionate 100% din argint, ci din combinatii de tipul argint (92.5%) - cupru (7.5%), zinc sau nichel. Foarte des intalnite in zilele noastre sunt bijuteriile din argint placate cu rodiu, pentru a conferi bijuteriei un aspect de aur alb. Cel mai mare inconvenient al bijuteriilor din argint este faptul ca, in timp, capata un aspect mai negricios. Aceasta se intampla din cauza impuritatilor din aliajul de argint si cupru care vin in contact cu aerul, oxidandu-se. Sunt insa multe metode de a avea grija de bijuteriile de argint si de a le curata. Despre una dintre ele, foarte populara la noi si usor de pus in practica, am mai scris aici.

Argint - proprietati curative

In antichitate, cei mai bogati foloseau doar vase si tacamuri confectionate din argint. Aceasta se intamlpa pentru a-si arata puterea si bogatia. Vechii greci au observat insa ca aristocratii nu se imbolnaveau de dizenterie si alte boli in timpul razboaielor. Si-au dat mai tarziu seama ca aceasta se intampla datorita veselei din argint. S-a descoperit apoi ca argintul este un puternic antibiotic natural, avand capacitatea de a lupta cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) si alte microorganisme daunatoare. De asemenea, argintul este un puternic antioxidant, fiind folosit in tratarea multor forme de cancer, un bun imunomodulator si de asemenea folosit in zilele noastre in unele proceduri chirurgicale. Apa de argint coloidal este recomandata si acum de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii in stimularea imunitatii si vindecarea multor boli.

Argintul in cultura populara romaneasca

Daca ar fi sa alegem un metal pretios mai aproape de sufletul poporului roman, aceasta ar fi cu siguranta argintul. Taranii iubeau argintul inca din cele mai vechi timpuri. Ei credeau foarte mult in proprietatile sale curative si il foloseau pentru a se vindeca singuri. De asemenea, multe traditii si credinte se leaga de argint. Spre exemplu, martiorul obisnuia sa fie confectionat negresit dintr-un banut de argint atarnat de snurul alb rosu. Credinta era ca fetele care poarta acesti banuti vor avea pielea alba ca argintul si nu vor fi arse de soare. De asemenea, copiii care purtau martisorul din argint erau feriti de boli si de deochi.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord