AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Istoria incantatoare a pietrei Lapis Lazuli

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Istoria incantatoare a pietrei Lapis Lazuli te va incanta si te va bucura. Iti prezentam o scurta istorie a acestei pietre delicate si iti expunem cateva exemple de bijuterii pe care sa le porti. O pereche de cercei din argint cu pietricele de Lapis Lazuli atent montate in argint iti vor da o stare foarte buna de spirit.

cercei lapis lazuli

Cercei lungi cu Lapis Lazuli albastru

Ne-am gandit sa facem cateva cercetari despre incantatoarea piatra Lapis Lazuli si am aflat multe lucruri deosebite, asa ca ne-am propus sa te informam si pe tine. Piatra denumita"lajvard" in limba persana, Lapis Lazuli a stat la baza pigmentilor albastri din cele mai frumoase miniaturi ale Evului Mediu occidental si ale lumii islamice, dar si din picturile si frescele din numeroase orase aflate pe Drumul Matasii.

cercei lapis lazuli

Cercei din argint cu trandafir si piatra Lapis Lazuli

Numele pietrei de Lapis Lazuli provine din latinescul "lapis" care inseamna "piatra" si din cuvantul arab "azul" care inseamna "albastru". Pentru toate civilizatiile, culoarea albastru joaca un rol important (nu intamplator, numeroase drapele ale tarilor din intreaga lume contin o nuanta de albastru). In culturile egiptene s-a facut o practica in a ingropa un Lapis Lazuli cu persoanele decedate, pentru a oferi protectie. Cele mai vechi culturi apreciau aceasta piatra mai mult decat aurul, grecii numindu-l safir antic. La o rochie vaporoasa de culoare alba poarta un colier lung cu pietre de Lapis Lazuli. 

colier lapis lazuli

Colier lung cu Lapis Lazuli albastru

Este considerata o piatra opaca formata dintr-un amestec de lazurit (pigmentul albastru) si de carbonat de calciu (pigmentul alb). Prezenta piritei (pigmentul auriu) permite diferentierea unui veritabil Lapis Lazuli de o simpla imitatie. Extragerea de pigment din aceasta nu este deloc profitabila: se spune ca, pentru a se obtine 3 kg de pigment, este nevoie de aproximativ 100 kg de roca.

bratara lapis lazuli

Bratara cu margele de Lapis Lazuli albastru si argint

Principalul si, totodata, cel mai vechi zacamant este Muntele Sar-e-Sang, amintit si de Marco Polo in Cartea minunilor, situat in regiunea Badakhshan din Afghanistan, la o altitudine ce depaseste 3.000 metri. De aici se extrage cel mai valoros Lapis Lazuli din lume. Alte zacaminte cunoscute, sunt si cele din Siberia, din regiunea lacului Baikal, si cele din Pakistan, situate la altitudini de peste 5.000 metri, dar si cele din Chile si Statele Unite.

bratara lapis lazuli

Lapis Lazuli albastru cercei din argint

Atunci cand meditezi sau esti foarte stresat, aceasta piatra iti face o viziune mai clara si iti confera o stare de relaxare continua.

Lapis Lazuli este folosit de catre vindecatori pentru anumite zone ale corpului, deoarece se spune ca stimuleaza creativitatea, purifica organismul si duce la o evolutie spirituala.

Daca v-a placut aceasta mica istorisire va invitam sa intrati pe site-ul nostru Silverzone.ro, sa va rasfatati cu incantatoarele bijuterii cu Lapis Lazuli

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord