AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Istoria Pietrelor: De ce se ofera anumite pietre celor nascuti in anumite luni ale anului

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Pietrele semipretioase au o istorie lunga si frumoasa cand vine vorba de asocierea acestora cu lunile anului. Aceasta istorie reprezinta o traditie veche de secole.

bijuterii pietre pretioase

Click aici sa vezi bijuterii cu pietre semipretioase 

Pietrele pretioase au avut o semnificatie istorica in Biblie dar si in multe traditii religioase ale intregii lumi, fiind cunoscute in mod special pentru asocierea cu astrologia si cu luna de nastere a celui care le poarta.

bijuterii pietre pretioase

Pandantiv spirala din argint cu pietre semipretioase

Pietrele pretioase cu o semnificatie importanta pentru persoana care le poarta (alta decat culoarea sau frumusetea pietrei), au devenit populare pentru inceput in Polonia, in jurul secolelor XV-XVI. Pe atunci exista credinta populara ca oamenii ce purtau pietrele destinate lunii in care s-au nascut vor obtine puteri speciale. Fiecare piatra era specifica unei anumite luni, spunandu-se ca, pe tot parcursul lunii respective puterile pietrei erau nemarginite.

pietre pretioase rubine

inel cu pietre pretioase rubin

In zilele noastre, oamenii poarta pietre pretioase pentru frumusete si estetica dar si pentru semnificatia personala si spirituala a acestora. Poti gasi bijuterii cu pietre pretioase in diferite stiluri, de la bijuterii din argint cu pietre pretioase ieftine pana la bijuterii deosebite cu pietre pretioase de lux. Pietrele pretioase si semipretioase montate in argint sunt purtate de cele mai multe ori, sub forma de coliere, bratari, cercei si inele.

Pietrele pretioase reprezinta o parte importanta a lumii modei. Vei vedea de multe ori anumite pietre pretioase speciale cum este turcoazul, coralul sau citrinul, intrand in trend doar pentru a amplifica efectul de culoare ale unor creatii de sezon.

Originea semnificatiei astrologice a pietrelor pretioase vine din cultura Tibetana. Tibetanii au crezut ca fiecare piatra are o anumita semnificatie pentru o luna a anului dar si ca pietrele detin puteri speciale. De exemplu, acestia credeau ca ametistul poate vindeca starea de ebrietate.

In 1912 a fost lansata lista cu pietrele pretioase asociate fiecarei luni a anului. Lista a fost creata de Jeweler's Association of America si s-a acceptat la nivel mondial ca standard modern.

Lista actuala este dupa cum urmeaza:

Ianuarie – Granat

Februarie – Ametist

Martie – Aquamarin

Aprilie – Diamant

Mai – Smarald

Iunie – Perla

Iulie – Rubin

August – Peridot

Septembrie – Safir

Octombrie – Opal

Noiembrie – Topaz Galben (Citrin)

Decembrie – Topaz Albastru

Cu siguranta, persoanele dragi din viata ta vor aprecia un cadou deosebit in noaptea dintre ani care sa reprezinte luna in care s-au nascut. Viziteaza sectiunea bijuterii cu pietre semipretioase de pe SilverZone.ro si alege bijuteria potrivita!

Vezi mai multe bijuterii cu pietre semipretioase disponibile acum.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord