AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Istoricul bijuteriilor de argint

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Bijuterii de argint

Istoricul bijuteriilor de argint este interesant. Argintul a fost intotdeauna un metal valoros. Omul a simtit nevoia sa poarte decoratiuni personale poate ca inainte de aparitia limbajului. Fauritorii de podoabe au creat bijuteriile de argint raspunzand necesitatii omului de a se impodobi pentru a fi remarcat si respectat.

bijuterii argint 925

Colier din argint

Bijuterii antice

Mai intai a fost folosit cuprul si aurul. Primele mine de argint dateaza din jurul anului 4000 I.en si se afla in Anatolia (Turcia de astazi). Aceasta a fost sursa principala de argint pentru majoritatea culturilor in dezvoltare din acea parte a lumii.

Au fost gasite documente scrise cu peste 3000 ani inainte de Cristos, in care sunt mentionate tehnici de lucru in argint.

argint masiv

Bratara fixa din argint masiv

Anii 1000 I. e. n
Popoarele din America de Sud si America de Nord foloseau tehnici avansate de argintarie

cercei filigran

Cercei etnici de argint

Anii 900 I. e. n
Minele Laurium situate la malul marii Egee au contribuit la dezvoltarea Atenei si timp de aproape 1000 de ani au furnizat minereu de argint.

Anii 200 I. e. n
Chinezii emigrati in Coreea au adus mestesugul argintariei. Din Coreea arta prelucrarii argintului s-a raspandit in Japonia, desi prelucrarea argintului nu s-a dezvoltat foarte mult acolo.

bijuterii argint 925

Pandantiv din argint

sec. III i.e.n. – inceputul sec. III e.n. in Roma antica
se foloseau pe langa aur si bronz monedele din argint. Romanii foloseau obiecte de uz casnic din argint.

Secolul I e.n
Civilizatia din Valea Indusului a subcontinentul Indian folosea vase mici de baut din argint.

Anii 900 e. n
Tehnicile fine de lucru cu argint au ajuns pe teritoriul statului Oaxaca in Mexic.

bratara gravata

Bratara fixa din argint gravat cu model tribal

Anii 1000 e. n
Tehnica numita metaloplastia de creare a modelului prin metoda ciocanitului era foarte populara in China pe vremea dinastiei Sung. Erau create portrete, forme de animale si modele decorative cu ajutorul sabloanelor si a instrumentelor speciale. In acea perioada minele din Spania devin sursa mportanta de minereu de argint.

Secolul 16:
Spaniolii care cuceresc Mexicul, Panama, Costa Rica constata ca bastinasii ameridieni si indieni din lumea noua posedau deja experienta avansata de prelucrare a argintului cu instrumente speciale si ca artizanii autohnoni stiau sa creeze obiecte si podoabe din argint prin tehnici remarcabile comparabile cu cele create de mesterii de pe batranul continent.

bijuterii argint

Cercei Dream Catcher din argint

In secolul 19
bijuteriile au devenit mai accesibile din cauza progreselor tehnologice si datorita tehnicilor noi de prelucrare a metalelor pretioase mai putin costisitoare. Dupa anul 1870 a inceput relansarea vechilor motive celtice in designul de bijuterii.

Argintul combinat cu pietre pretioase era alegerea multor persoane inca din secolul 20.

Argintul este foarte maleabil spre deosebire de alte metale, se pot crea foite deosebit de fine din argint. Din argint se poate crea o sarma mult mai subtire decat firul de par uman. De-a lungul timpului popularitatea argintului a crescut datorita faptului ca acest metal are o abilitate deosebita de a fi modelat pentru creatii artistice si crearea de bijuterii mari cu design complicat in filigran, coroane si brose din argint incrustate cu pietre colorate, podoabe si agrafe de par cu aspect de coronite de flori cu frunze, catarame scumpe pentru curele. Obiectele din argint lustruite corespunzator pot capata o stralucire uimitoare.

bijuterii argint 925

Caseta din argint

Argintul a fost pe larg folosit pentru crearea de piese de cult religios, statuete mici si accesorii argint de birou gravate si incrustate. In prezent bijuteriile de argint sunt mai fine si mai mici pentru a tine pasul cu moda. Argintul are o paleta larga de utlizari, de la componente pentru calculatoare, la invelisul invizibil al geamurilor termopan si pana la fabricarea monedei multor tari si puteri ale lumii. Dar cel mai frecvent si mai notabil, argintul a fost utilizat de-a lungul vremii pentru fabricarea bijuteriilor datorita frumusetii sale.

Argintul marcat 925 reprezinta amestecul din 92,5% argint si 7,5% cupru. Astazi argintul este considerat un metal pretios pentru ca se gaseste tot mai rar in natura si pentru ca zacamintele de argint scad in fiecare an. Daca achizitionezi bijuterii de argint, sa stii ca faci o investitie inteligenta, pentru ca valoarea lor creste.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord