
Labradoritul, ca si piatra lunii, este admirat pentru efectul optic deosebit al jocului de culori. Aceasta piatra semipretioasa apare in cristale de culoare cenusiu inchis, aproape negre, cu frumoase jocuri de lumina sidefii, reflexe albastrui, uneori verzui. Denumirea de labradorit vine de la Peninsula Labrador, unde a fost descoperit in secolul XVIII. Labradoritele (rocile) contin fenocristale mari de labradorit, cu o irizatie zonara bine exprimata. Labradoritul are un joc de culori cu sclipiri. Cele mai frumoase cristale sunt colorate in albastru si verde, ele rivalizand cu coloritul viu, iridiscent al fluturilor tropicali.
In trecut labradoritul era foarte pretuit, folosindu-se ca piatra ornamentala si pentru obiectele de artizanat (pandantive, brose, tabachere, etc.). Fiecare contesa avea bijuterii din aur si din argint cu labradorit.
Se spune ca bijuteria cu labradorit are rol protector asupra sanatatii, stimuleaza intuitia, aduce noroc si bucurie. Colierul cu labradorit este bijuteria pentru fiecare zi, usor de asortat la orice tinuta datorita reflexelor schimbatoare de culori. Un cadou potrivit pentru o femeie la orice varsta este colierul cu labradorit.
