AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Piatra pretioasa si mistica

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Am intrat in lumea pietrelor pretioase, si de data aceasta ne-am oprit privirile catre topazul mistic. Egiptenii credeau ca aceasta piatra era colorata de “stralucirea de aur a Soarelui”, considerand-o amuleta protectoare. In antichitate se credea ca topazul mistic ajuta la imbunatatirea vederii. Grecii foloseau piatra pentru a verifica daca alimentele sau bauturile erau otravite, iar daca acestea erau, piatra isi schimba culoarea. O perioada lunga de timp acesta a fost declarata vindecatoarea celor ce sufereau de insomnie, astm, si hemoragie, si considerata piatra benefica pentru cei care sunt nascuti in luna noiembrie. Marii bijutieri spun ca Topaz Mystic este o piatra pretioasa imbunatatita, sau tratata care nu se gaseste in mod natural. Pentru a fi creata piatra, topazul incolor este acoperit cu un strat subtire de titan sau metal unde acoperirea este concentrata numai in microni grosime si aplicata direct in partea de jos a pietrei (pavilion).

bijuterii topaz mistic

Cercei din argint cu Mystic Topaz

Stratul special modifica refractia naturala a pietrei, creand culori uimitoare de curcubeu, predominant albastru, verde, galben, si explozii mici de nuante de rosu. Acest efect irizat este cunoscut in cele mai multe pietre pretioase si face ca topazul mistic sa fie alegerea perfecta pentru bijuteriile unicat. Exista chiar si Topaz Imperial, care este mult mai rar si se gaseste in culori de portocaliu, roz, violet sau rosu.

bijuterii topaz mistic

Set din argint cu mistic topaz si pietre de cubic zirconia: cercei si pandantiv

Bijuteriile cu topaz mistic trebuie sa fie tratate la fel ca perlele in scopul de a proteja invelisul. Cel mai faimos Topaz Mystic gigant se regaseste in coroana portugheza "Braganza," care a fost prima considerata a fi un diamant veritabil. Exista, de asemenea, o colectie frumoasa situata in Green Vault, Dresda, una dintre cele mai importante colectii de bijuterii din lume. S-au gasit in 1964 topaze albastre in Ucraina, fiecare cu o greutate de aproximativ 100 kg. Institutul Smithsonian din Washington DC afisa cel mai mare topaz galben taiat in fatete de 22,892.50 carate fiecare. Va invitam in magazinul nostru online www.silverzone.ro sa vedeti si celelalte bijuterii cu topaz mistic.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord