AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Reguli simple de curatare a bijuteriilor

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

Curatarea bijuteriilor se poate face acasa sau la un bijutier.

Achizitia de pietre semipretioase va reprezenta intotdeauna o investitie buna. Daca se intampla sa ai mai multe bijuterii cu pietre pretioase sau semipretioase, asigura-te ca vei avea si o cutie cu multe compartimente astfel incat sa poti pune fiecare piesa separat. Mai jos vei vedea 4 exemple de pietre pretioase/ semipretioase si modul in care acestea se curata.

Perla - este mai putin durabila in comparatie cu alte pietre pretioase. Perla este sensibila intr-un mediu foarte uscat, la acizi si la umiditate. Este recomandat ca dupa fiecare purtare sa fie stearsa deoarece se decoloreaza. Ar trebui sa ai o cutie de bijuterii separata pentru perle si nu le asezi alaturi de alte pietre mai dure. Daca ai o perla de cultura o poti spala intr-o solutie de apa cu sapun. Niciodata nu usca perla folosind vreo sursa de caldura.

bijuterii curatare

Inel din argint cu aspect de aur alb cu perla de cultura alba 

Lapis Lazuli - la fel ca si in cazul turcoazului aceasta piatra este usor de ciobit si este recomandat ca sa fie depozitata separat. Stratul protector cu care este acoperita este usor de indepartat asa ca evita scufundarea in apa. Pentru curatat foloseste o carpa moale si umeda.

bijuterii

Cercei lungi din argint cu Lapis Lazuli

Cuartul roz - evita expunerea la soare prelungita pentru a evita decolorarea. Nu scufunda piatra in solutii ci pur si simplu curat-o cu o solutie de apa si sapun si clateste-o bine. Pentru curatare sa nu folosesti aburul. Alta modalitate de a curata si incarca un cuart roz este sa-l lasi peste noapte la lumina lunii pline. Plaseaza-l in lumina directa a lunii, fie afara, fie pe un pervaz de geam.

colier

Colier din argint cu cuart roz

Coralul - este o piatra organica si poroasa. Nu expune aceasta piatra la lumina directa a soareleui mai ales pentru o perioada indelungata si in acelasi timp fereste-o de variatii de temperatura. Pentru a o mentine este simplu sterge-o cu o carpa moale si umeda. In timp, isi poate modifica luciul si culoarea. Pentru a-si recapata culoarea, trebuie scufundat in apa oxigenata.


Bratara cu coral rosu si cristale

Daca te simti bine cu toate accesoriile pe care le porti atunci fa-le si pe ele sa se simta la fel de bine ingrijite. Curatarea bijuteriilor constanta nu iti ocupa mult timp.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord