AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Rubinul- piatra lunii iulie

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii

In articolul de azi vom vorbi despre piatra specifica verii, piatra lunii iulie- rubinul. Este cea mai cunoscuta piatra pretioasa rosie, fiind considerata vreme indelungata si cea mai valoroasa. Rubinul este regele pietrelor pretioase si se gaseste in urmatoarea gama de culori: rosu, purpuriu, orange, roz, rosu-carmin, rosu cu tenta maronie. In prezent marea majoritate dintre bijutieri folosesc o gama larga de minerale. Pietrele pretioase cele mai valoroase sunt: diamantele, smaraldele, rubinele si safirele, cele din urma pretuite pentru culorile lor. Aceste pietre sunt atat de valoroase incat greutatea lor se masoara in carate, un carat cantarind doar 200 de miligrame. Denumirea de „rubin” provine de la latinescul „ruber” care inseamna rosu. Are culori diferite si de aceea cele mai apreciate si mai frumoase sunt cele rosu-intens, denumite „sange de porumbel”. Rubinele de un rosu-intens, clare, care depasesc 5 carate sunt foarte rare, de aceea pretul unui rubin de acest gen este mult mai mare decat al unui diamant de aceeasi marime.<


Inel din argint placat cu aur cu spinel roz

Exista si rubine cu o usoara tenta maronie, care provin din Thailanda. Rubinele trebuie ferite de temperaturi inalte care pot duce la schimbarea culorii. Acestea se gasesc pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele mai inchise la culoare provin din Australia, India, Rusia. Rubinul a fost extrem de apreciat inca din antichitate cand pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi marturii scrise mentioneaza o mina de rubine in Myanmar (fosta Birmania) de unde si astazi se extrag rubine de foarte buna calitate. Iti ofera un aer pretios si elegant, asa ca poarte-le la o tinuta eleganta.


Cercei din argint placat cu aur cu floricica din spinel roz

Sa nu uiti: curatarea rubinului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.

Like Share Share Tweet
Reduceri Bijuterii
Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu
Bijuterii Argint
Adauga comentariul tau
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord