AcasaDespre SilverZoneCum cumparCe spun clientiiBirthday Reminder
Categorii

Informatii despre perle

Perlele comercializate de SilverZone sunt perle de cultura ce se dezvolta pe parcursul a 3 pana la 5 ani in molusca cultivata in crescatorii speciale creeate in bazine cu apa dulce. O activitate serioasa de cercetare pentru producerea perlelor de cultura a contribuit la dezvoltarea crescatoriilor de perle in China si Japonia. Metodele au fost continuu perfectionate permitand obtinerea formelor din ce in ce mai mari de perle la preturi mai accesibile.

Acesta afacere este insa extrem de costisitoare, iar primele rezultate apar dupa 20 de ani. Scoicile au nevoie de o ingrijire speciala, rata mortalitatii putand ajunge si la 50%. Dupa patru ani, doar un sfert dintre scoici produc o perla, iar dintre aceste perle un procent mai mic de 25% se pot comercializa.

O perla matura ajunge, la maturitate, la 5-10 milimetri diametru. Doar una din sute de moluste dezvolta o perla de o calitate superioara, culoarea acestora variind foarte mult, in functie de specia care a produs perla, dar si de conditiile in care a trait scoica (compozitia apei, curenti, hrana).

Perlele au mai multe culori, insa cele mai valoroase sunt cele albe, roz, auriu-piesic, negre, cu nuante sidefate mov, negre cu nuante verzui.

Perlele de apa dulce provin de la moluste care sunt crescute in aceste ape si au ca particularitate, faptul ca pe suprafata lor sferica lumina se refracta in culorile curcubeului.

Cele mai apreciate si, in consecinta, cele mai valoroase sunt perlele rotunde, sau in forma de picatura . Acestea sunt in general si mai rare, si de aceea si pretul lor este mai mare se monteaza in aur. Apreciate sunt si cele rotunde aplatizate, denumite buton. Cele care au o forma neregulata poarta denumirea de baroc, fiind mai des intalnite si cu o valoare mai mica.

Fiind formate din organisme vii este practic imposibil ca perlele sa fie perfecte, sa aiba proprietati si forme ideale. Un sirag din perle fara imperfectiuni ar trebui sa va dea neaparat de gandit.

 
Bijuterii Argint
Informatii despre perle
Afla noutatile Silverzone
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Copyright © 2008-2024. Toate drepturile rezervate. SilverZone este marca inregistrata cu nr. 113265 din 25.10.2010.
Acest magazin online de bijuterii functioneaza conform urmatorului regulament.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord